مهندس علی سعیدی: ۲۵۰ کاشانی در ناسا کار می کنند!

۲۶ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۷:۲۹ کد : ۷۰۲۳ اخبار بنیاد
تعداد بازدید:۴۴۱
موسس بنیاد نخبگان سعیدی گفت: ۲۵۰ کاشانی در ناسا کار می‌کنند، فکر می‌کنم از این نخبه‌تر در دنیا نداشته باشیم. در هیچ جای دنیا چنین پدیده‌ای که از یک شهر در ناسا کار کنند، حتی خود آمریکایی‌ها سابقه ندارد.

وی اذعان داشت: متأسفانه در مملکت ما به خاطر نوسانات و شرایط خاصی که وجود داشته است همه به روزگرایی رسیده‌ایم و به دنبال آن هستیم تا لحظه‌ها  راشناسایی کرده و از آن بهره برداری کنیم تا گُم نشویم و برای همین است که افق دور را نمی‌بینیم و عملکرد‌هایمان بر محور توسعه پایدار شکل نمی‌گیرد و جزیره‌ای عمل می‌کنیم.

علی سعیدی در گفتگو با ایلنا با انتقاد از نگاه‌های کوتاه و لحظه‌ای سیاستمداران و مدیران شهری در مباحث توسعه گفت: مدیریت شهری باید به این موضوع توجه داشته باشد که سال‌های بسیار دور را در نظر بگیرد و برنامه‌های مدیریتی منطقه و شهرستان را بر اساس آن تنظیم کند.

بنیان گذار و موسس بنیاد نخبگان سعیدی با بیان اینکه کاشانی‌ها همه نخبه هستند، اظهار داشت: من نمی‌خواهم از نخبگان و هزاران دانشمند شاخص کاشانی بگویم که همه آن‌ها را می‌شناسند که به واسطه آنان چه تاریخ عظیمی از نظر هنر، فرهنگ در کاشان بزرگ وجود داشته است، ولی فقط به یک مطلب اشاره دارم و آن اینکه اگر کاشانی‌هایی که در ناسا کار می‌کنند، عطسه کنند، ناسا سرما می‌خورد.

وی افزود: ۲۵۰ کاشانی در ناسا کار می‌کنند، فکر می‌کنم از این نخبه‌تر در دنیا نداشته باشیم. در هیچ جای دنیا چنین پدیده‌ای که از یک شهر در ناسا کار کنند، حتی خود آمریکایی‌ها سابقه ندارد.

سعیدی گمانه زنی‌ها در خصوص توسعه کاشان را در سه محور ذکر کرد و یادآور شد: در خصوص توسعه منطقه کاشان سه محور کشاورزی، توسعه خدمات و توسعه تولید مطرح می‌شود ولی به اعتقاد بسیاری از کار‌شناسان پروسه تولید و کشاورزی آنقدر‌ها ساده نیست که به راحتی کاشان را بتواند به جایگاه مطلوب توسعه‌ای رهنمون شود.

عضو هیئت امنا دانشگاه کاشان تصریح کرد: بخش توسعهٔ خدمات دسترسی راحت‌تر و بهتری برای شهر ایجاد می‌نماید که مقوله گردشگری یکی از مولفه‌های با اهمیت آن است که ضمن این همه مردم را در این خصوص درگیر می‌کند باعث سود آوری بسیاری برای شهر می‌شود.

علی سعیدی در تشریح قدمت و قابلیت‌های کاشان یادآور شد: کاشان بیش از ۷۰۰۰ سال تاریخ دارد. کمتر شهری در ایران وجود دارد که چنین تاریخ گسترده‌ای داشته باشد. ۵۰۰۰ سال پیش کاشان را به دلیل طبیعت پاک و سالمی که در آن زمان داشته است به عنوان عروس شهرهای جهان نامیده‌اند. به دلیل داشتن تپه‌های سیلک دروازه تمدن جهان نام گرفته و قطب گردشگری بوده است ولی امروز متأسفانه با داشتن بیش از ۱۲۰۰ اثر تاریخی و جاذبه‌های طبیعی هیچ اثری از آن گردشگری که در گذشته به این منطقه می‌آمده است دیده نمی‌شود.

وی با طرح مثالی از دیگر کشورهای دنیا در خصوص رونق اقتصادی منطقه با صنعت گردشگری تصریح کرد: در شهر بیل بائو اسپانیا که شهر مفلوکی بود اندیشمندان و صاحب نظران آن شهر جمع شدند و پیشنهاد کردند موزه‌ای بسازند که به عنوان گران‌ترین ساختمان دنیا مطرح گردد و شهر را از رکود اقتصادی نجات داد.

سعیدی افزود: ساختمانی با تیتانیوم و به دست یکی از معروف‌ترین معماران جهان احداث شد و باعث شده با جذب گردشگر صد‌ها برابر ارزش این ساختمان ارز وارد شهر شود.

وی گفت: خانه‌ای در پارکی در هامبورگ با عنوان «آقایان، خانم‌ها، هیچ چیزی نیست» نیز مشابه موزه بیل بائو عمل می‌کند و گردشگران داخلی و خارجی ساعت‌ها در صف می‌ایستند تا «هیچ چیز» را ببینند و دنیا به همین سادگی فرصت‌هایی خلق کرده و از آن بهره برداری می‌کند.

سعیدی افزود: در دنیایی که اینگونه از هیچ، پول در می‌آورند ما کاشان را داریم که یک جایگاه بسیار غنی از نظر تاریخ و تمدن دارد. از نظر توانمندی‌هایش حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. تمدن بشری از سیلک کاشان است. شکل گیری اولین تمدن شهرنشینی در کاشان بوده است و کهن‌ترین زیگورات متعلق به این منطقه است.

وی یادآور شد: دنیا برای جذب توریسم و گردشگر کارهای مختلفی انجام داده است. همه کار‌ها منوط به داشتن پول نیست. در چین آمده‌اند برای اینکه المپیک را متفاوت با دیگر کشور برگزار کنند، تصمیم گرفتند به توریسمی که وارد آن کشور می‌شود «لبخند» بزنند و همین کار ساده باعث شد تا المپیک پکن ۴۰ درصد بیش از بقیه المپیک‌ها گردشگر جذب کند.

سعیدی خاطرنشان کرد: کاشان شهری است توانمند و انگیزه‌ها و جذابیت فراوان در تحرک توسعه دارد و مسلماً مردم آماده به حرکت در خصوص مباحث توسعه‌ای هستند. تنها یک جرقه می‌خواهد که این قابلیت‌های سرشار را به جریان انداخته و باعث شکوفایی بیش از پیش منطقه شود.


نظر شما :